
Karls karamelcupkage med lemoncurd og citronfrosting
Opskrift
Karamel cupkage Karamel 125 g sukker 2 spsk vand 25 g smør Dej 280 g mel 1 tsk. bagepulver ½ tsk natron ½ tsk salt ½ tsk. kanel 1½ dl sødmælk 110 g cremefraiche 38% 115 g smør, stuetempeatur 50 g sukker 125 g brunfarin 2 æg ½ dl kogende vand Lemoncurd (Du kan også købe den færdig) 4 økologiske citroner, saften heraf revet skal fra 2 citroner 3 æg 170 g sukker 70 g smør i tynde skiver Citron frosting 300 g flødeost 100 g blødt smør 150 g flormelis 1 vaniljestang Saft og skal fra en citron Coding Class sukerpynt | Tænd ovnen på 190 grader Start med at lave karamellen Kog sukker og vand til en gyldenbrun karamel. Pas på det ikke brænde på. når karamellen har den rigtige farve, tilsættes smørret, og det røres sammen. Hæld karamellen ud på et stykke bagepapir og lad den køle af. Plaser 12 cupkage forme på en bageplade, gerne en cupkagebageplade. Bland alle de tørre ingredienser i en skål. I en anden skål blandes mælk, cremefraiche. I en tredje stor skål piskes sukker og smør til en luftig masse. Herefter tilsættes æg et efter et, hvor der piskes godt imellem hver æg. Så tilsættes først ½ delen af de tørre ingredienser, derefter mælkeblandingen, og til sidst resten af de tørre ingredienser. Hak karamelpladen i små stykker og kom (hvor meget) i dejen. Slutteligt tilsættes det varme vand Fyld cupkage formene ¾ og bag i 20-24 minutter. Tjek at de er færdige med en pind. Der skal ikke være noget dej på pinden, når den trækkes op. Køl kagerne af. Pisk æg, sukker og citronsaft sammen i en gryde. Varm det op, det må ikke koge. Tilsæt smørret og citronskal og pisk i gryden til lemoncurden har nået en cremet konsistens. Sigt lemoncurd igennem en fin sigte over en skål og køl den af. Når kagerne er kølet af, skæres et lille hul i kagerne med en skarp kniv. Herefter fyldes der lemoncurd i kagerne. Her kan man bruge en sprøjtepose eller en teske. Pisk smør, flormelis og vaniljekorn godt sammen til det bliver helt hvidt og cremet. Det vil ligne revet ost på et tidspunkt, men det skal nok samle sig. Tilsæt flødeosten og pisk det til en ensartet blanding. Tilsæt citronsaft og pisk lidt igen, og smag om der evt. skal mere citron i, men pas på frostingen ikke bliver for tynd. Kom frostingen i en sprøjtepose med en stor stjerne tyl, og dekorere kagerne. Du kan også komme frostingen på med en ske. Pynt med coding-class sukkerpynt |